FANCY DINNER, LUSSEBULLAR & BRANTA BACKAR

Slutade jobba 18,33 i fredags. Småsprang mot tåget 18,36. Hann precis, hmm men tåget stannade ju aldrig, såg ställen jag tyckte jag kände igen men jag visste ju att jag hade dåligt lokalsinne så tänkte inte så mycket mer på det. Men så helt plötsligt stannar tåget i redwood city, a fuck tänker jag, san Carlos var ju förra stationen. Men jag gick av, ringde Emelie, la huvudet på sne och efter lite letande hittade hon mig. "vadå jag ser med safeway och cvs, ne, ingen parkering, ahaaaa du är på andra sidan..." ja sen drog vi till san Carlos downtown, en liten parad där, den missade vi dock. Sen slog vi oss ner på en väldigt trevlig italiensk restaurang, kanske lite dyr för våra plånböcker egentligen men det insåg vi inte förrän det var dags att gå såklart. Mycket folk, GOD MAT, fenomenalt god efterrätt, seriöst va god den var och många skratt och trevligt sällskap senare var vi mätta och belåtna.

Ja sen bor ju jag i "little china" så får inte riktigt upptäcka den amerikanska julen och det vill man ju. Så vi cruzade runt lite i san carlos och kollade in alla sjuka julpyntningarna folk har i sina trädgårdar och emme hittade även den omtalade gatan, där grannarna typ tävlar om vem som är värst och gaaaalet var det. Ett litet smakprov fick ni på film igår men den filmen berättar inte mycket om hur det egentligen såg ut, helt sjukt. Uppblåsbara tomtar, hela Betlehem, renar, slädar, gigantiska julgranar, sjuka belysningar och ja, now we are in america. Och värre kommer det bli, en vecka innan jul beställer dom fejksnö till ett av husen. SICK!

Sov som en Gud på hennes soffa, den är ju så galet mycket skönare än min säng här. Vaknade dock av att Emelie pratade klart och tydligt på engelska i sömnen, frågade mig saker och grejer, visste inte om jag skulle svara eller inte men insåg sen att hon faktiskt pratade i sömnen. Och dom säger ju att man börjar drömma på engelska efter typ ett par månader här så hon var väl inne i ngn amerikansk dröm.

Lördag morgon, uppe innan tuppen, 07 ringde klockan, pigga och glada? Jaaa, ovanligt bra morgonhumör på oss båda. Åkte och hämta helena och melody. Mot millbrae och tåget, in till san fran och då var hela Sverige samlat, trodde vi, så kom man till SWEA marknaden i sam francisco, och oj då var verkligen hela Sverige samlat. Lussebullar, julmust, pepparkakor, vörtbröd, glögg, luciatåg, köttbulle, lax, räk och julskinka smörgåsar. Nästan så man trodde man var i Sverige ett tag. Luciatåget var ju för fint och med den lilla amerikanska brytningen på sångerna när dom svensk/amerikanska barnen sjöng, sött! Och inte visste jag att det fanns så många svenskar här, visst varenda kotte var ju inte svensk men ändå, massa folk iaf. Mysigt, gott och kul!

Mmmmm och lussebullarna var ju to die for typ. Efter några timmar här drog jag, Emme, Helena, Melody, Sanna, Emelie och Tove till union square, njöt sjukt mkt i solen. Men måste ju ändå erkänna att det kändes konstigt att ha typ 25 grader och sitta mellan en megajulgran och en konstgjord isrink, ne men vadå det är 3 dec och varmt som bara den! GILLLA! Vääääldigt vad vi njöt. Inte hade vi några måsten (förutom att jag började jobba kl 18) så vi strosade runt, tog en sväng till Lombard Street, köpte en banan för att få gå på toa, försökte ta bra bilder och hade kul. Så bra! Vi gick ner mot fishermans wharf och gick runt där ett tag. Sen buss tillbaka till union squ. och heeeeeelt fullsmockat på bussen och bussen åker igenom chinatown=hela Kina var på bussen och vi stog som packade sillar i en konservburk, det var vi, alla asiater och EN skön snubbe som skrek till alla asiater när dom skulle tränga sig på bussen (det var så fullt så de inte kunde stänga dörrarna, ni vet så som det är efter Håkan på Liseberg) och då drar snubben kommentaren. " get off, take the next bus, where are u from, china?!" haha, dog ju lite där av den klockrena kommentaren och inte kunde dom andra på bussen lyfta på mungiporna, bara vi men det var ju kul. Man kollade runt och varenda en var asiat, SCORE på den.

Tåget hem, jobb för mig. Jaa, dom är så snälla så jag får jobba på lördagskvällar, och ja, ALLA andra var lediga ikväll. Och även om julgranen dom skulle på var inställd, jag inte började förrän kvart över sju OCH dom inte skulle vara borta länge så är jag tvungen att jobba, men seriöst?! Är det inte taskigt då eller??? Jag hade ju kunna göra roligare saker än att kolla Strawberry Shortcake med barnen i soffan på en lördagkväll. Men varför inte utnyttja varenda timma jag kan jobba och varför låna ut bilen om man har tre? Ne, varför frågar jag ens? Hem och skaffa ny energi om tre veckor, sen kommer jag hit som en ny Amanda igen (eller???) . The home where my heart belongs.

Slutsnackat om denna fredag och lördag. Imorgon blir det Ikea och basketmatch, treeeeevligt!

Och för att ändå avsluta detta inlägget på ett positivt sätt kan jag säga att jag är sjukt trött, ögonen går nästan i kors så det är ju ASBRA att jag bara kan lägga mig i sängen och sova ordentligt, alltså shit, verkligen skitbra, jag behöver verkligen sova, känna mig utvilad och redo för en ny dag. Ne, okej, Amanda sluta vara så tråkigt ironisk, just admit it, det SUGER att jobba ikväll och jag vill hellre vara i San Fran på fest med Sanna. Så, nu vet du Sanna, jag erkänner, detta är SKIT!

Liiiite bilder kommer det här, var inte alltför flitig med kameran men det skötte andra så bra så får sno bilder av dom senare och lägga upp, kanske i mitt väldigt uppdaterade album på face kanske, ni får hålla utkik. Några pics får ni här iallafall.

Pusshej!


KOMMENTERA
Postat av: Syster

Som sagt, hem och ladda betterierna! :) PUSSSPUSSS!

2011-12-04 @ 10:44:18
Postat av: MAMMA

Oj va mycket kul du har, visst det kan suga att jobba en lördagkväll...men se allt annat som du gjort och tänk på det istället..... sen visst klart att det e märkligt att dom tex inte lånar ut bilen..hmmm

Pussen och Kramen på dig <3 <3 <3

2011-12-04 @ 18:52:16
Postat av: Farmor

Hej Amanda! Idag har vi bakat pepparkakor och jag saknade ditt glada skratt. Men snart......Puss!

2011-12-04 @ 21:23:20
URL: http://omamandasresa.blogg.se/

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback