hela helgen i ett inlagg, hej!

Da ska vi se har, dags att sammanfatta helgen lite granna, vad har jag gjort nu da. Jag kan ju bara borja med att saga att jag har haft en sjukt bra helg, men det ar som vanligt, det ar pa helgerna det hander. Mitt vardagsliv ar inte allt for spannande kan jag inte pasta, helgerna ar desto battre liksom. Efter jobbet i fredags tog jag taget till San Carlos och Emelie.Hem till henne, Veronica kom, in och traffa Emelies familj, dromfamilj? JA! Om min familj kan slanga sig i vaggen? JA! Sen var det snabba puckar som gallde. Jag sjalv hade ju inte haft tid att kopa ngn kostym sa Veronica hade fatt aka till Target pa formiddagen och roffat at sig tva Turtles trojor till oss, Super Mario kladerna var slut, suck! Men jaja, en vardslig sak. We turn the music up och gjorde oss iordning iallafall. Sa himla skont for Emelie har sitt lilla egna hus pa tomten, nice!

Sen fick vi da skjuts till Stanford Campus dsar vi var bjudna pa Haloweenfest. Motte upp nagra svenska och amerikanska killar och vi drog pa forfest i en lagenhet dar. Ol, shot, gott folk och bra musik. Jag klagade inte. Sen drog vi vidare till en storre fest, sa gott har for har ar festerna typ bade inne och ute, the california wheather is so nice! MYCKET folk var det, olika kostymer, vissa snygga, andra mindre smakfulla, endel fula, endel ackliga men ett gott hang blev det. A LOT OF NEW PEOPLE! Alla lika trevliga och goa. Kul och traffa lite annat folk, inte bara au pairer liksom. Och det basta av allt, att fa dansa igen, hog musik och schysta moves! Going loco! Kort och gott, en sjukt bra kvall. Men campus ar ju way much bigger then I thought! Jag trodde ju typ med min lilla vardsbild att det typ sag ut som pa American Pie, men ne, jag hade sjukt fel. Taxi hem till Emme pa natten, lag och tjota lange, fick pratat med min alskling med, always so nice! Han ar BAST!

Vi sov ut i lordags, lag och drog oss ett tag, till klockan blev halv elva typ, duscha och gora sig lite snygg sen drog vi till Stacks och kakade frukost. Dar blev det havrepannkakor med applemos och shit vad portionerna ar enorma har, det ar helt sjukt. Jag ska borja ta fore och efter bilder pa allt jag ater numera. Jag har ju numera forstatt inneborden av deras doggy bags, helt galet, man orkar liksom inte ens ata upp halften av all mat. Men det var mumsigt iallafall, kaffet den morgonen satt som ett smack med. Lite smaslitna och trotta drog vi iaf till Hillsdale, nyoppning av HM, spenderade nog drygt en timma dar inne och sa stor var den absolut inte, men lite shopping blev det, men jag var anda ganska duktig, bara tva armband och en scarf/poncho typ. Poang till mig! Efter att ha strosat runt dar ett tag drog vi oss tillbaka till Emelie, chillade ute i tradgarden, vadret var ju underbart! SOL SOL SOL! Var det 1 november pa tisdag? Gar jag fortfarande i shorts och flip flop? Ibland ar livet rattvist! Hur ar vadret i Sverige? Chillade iaf dar i ett par timmar, kollade in hennes hons och gris, dog ju av skratt nar jag fick reda pa att hon hade det i tradgarden, nu tror alla att hon bor pa en bondgard men sa ar inte fallet. Kul anda. Denna dagen bestod av manga SKRATT och harliga tjejer iallafall. Ni ar allt bra tjejer!

Framat kvallen var det dags for Emme att ”jobba” ( hennes ungar ar ju inte som mina, hennes ar sjalvgaende och mina sma monster) sa jag och Veronica drog till Palo Alto, middag, chill, kolla folk, gott hang, myyys och traffa Tilda och oh no, shit, glomt vad den andra tjejen hette, en ny tjej har iallafall, TREVLIGT!

Sen var det dags for mig att dra mig ”hemat”, langatde ju hem sa mycket, eller inte. Haller mig garna harifran nar jag ar ledig. Mega roliga jobbtiderna idag ocksa. Kl 13-19, SCORE! Sa jag sitter faktiskt och bloggar nu, klockan 14.22, barnen tar sin nap och jag bloggar och kollar upp vad jag ska plugga. College of San Mateo blir det iaf och kanske att jag ska lasa Landscape Construction Design, SA KUL! Hoppas hoppas hoppas!! Hade vart sa kul, jag ar ju faktiskt lite sugen pa att borja plugga nu. Kanner att jag vill gora nagot nu. Efter studenten var jag sjukt skoltrott, men nu, fem manader senare sa ar jag redo igen. Men det kanske jag sager bara just nu, nar jag val har borjat kommer jag val spy pa det efter en timma. Ne men det ska faktiskt bli kul!

Nu far jag ta och skota mitt jobb och ta kidsen till parken, snalla sag att det gar undan idag och att dom lyssnar. Bade igar och idag har jag haft lite hemlangtan, vet inte vilket ben jag ska sta pa, undrar  vad jag gor har och sa. Visst det ar jattekul men jag saknar min kille sjuuuukt mycket, min syster, min mamma, min pappa, mina goa kompisar, mormors kottgryta och svenska tamponger. Ja, shit pa tal om tamponger. Seriost, USA kan ha dom samsta tampongerna i hela varlden. Skrev ett desperat sms till mamma i fredags att hon maste skicka hit svenska tamponger, hatar amerikanska. Och nu ligger ett paket med tamponger fran mamma och Sverige, TACK!

En snabbis om idag da, vaknade, drog mig i sangen lange, en PW, frukost, prata med min alskling och sen jobb. Hej och ha!

Jaa, jag publicerade ju aldrig detta inlagget nar jag skrev det sa nu kan jag ju fylla pa det lite. Nu har jag jobbat klart for idag och ja, dagen gick anda bra, helt okej liksom, men det ar verkligen segt att jobba pa sondagar, eller pa helger over huvudtaget, sarskilt den tiden, det blir ju som en vanlig vardag da.  Egentligen vet jag inte varfor jag sitter och klagar over mitt jobb, jag brukar absolut inte vara den som klagar sa ni som inte orkar lasa om nar folk klagar, try to ignore it, bara skont for mig att skriva av mig lite. Jag sjalv gillar inte att lasa nar folk ar for negativa, men heller inte alldeles for positiva, just normal, just life, just the reality. I och for sig ar ju vissa valdigt negativa och andra valdigt positiva, so what ever, skriv vad fan man vill sa blir det bra sa liksom. Jag skriver ju bara det som kommer upp i mitt huvud. Typ nu, ” fan vad jag hade velat kora runt i en annan bil an den jag kor nu” . Fran en sak till en annan liksom.

By the way, filmade barnen massa idag, hahah, anda kul, men da kom jag pa att jag MASTE gora ett videoinlagg i bloggen, jag sjalv kommer sakert fa mig ett skratt iallafall. Men shit, nu blev detta inlagget way too long typ, Undrar om nagon ens orkade komma till denna raden.

Pusshej!


Hej och hej då!

Hej hej bloggen! Halvbra dag, funkar but no more liksom. Huvudvärken är tillbaka och så även barnens dåliga humör. Up and down! Ryck fick jag ibland. Men nu ska här inte deppas.
Nu drar jag till Emelie, göra oss iordning för campus haloween fest på stanford ikväll! KUL var ordet!

Ha det BÄST! Pusshej!

Btw, kommer bli dåligt med update tror jag för jag kör sleepover hos emme och imorgon är jag ju öppen för förslag som sagt var!

Hej då!


bacon, pumpor och gott flow

Jaa, dagen har rullat pa i vanligt tempo. Stressade som tusan imorse men da kanner jag mig som hemma, flanga och stressa ar ju lite min grej, tycker ju ana att jag far stressa lite for lite har faktiskt, jag gillar fart och flakt, sometimes too chill here. Men det kan nog vara bra for mig anda, lara mig att chilla lite liksom. Iallafall efter att jag stressat upp imorse, gasen i botten till Burlingame och kaka frukost med Stina, Veronica och Emelie. Kopenhagen Cafe, favoritstallet nar det galler frukost och dar serverades vi scrambled eggs och bacon, kaffe till det sa var man nojd sen.

Sen hamta barnen, peppar, peppar, hela veckan har gatt bra. Fick fixat lunch, naptime sen var det pyssel som gallde, vi gjorde trick or treat bags och haloweenpyntade deras rum. T fick ett "litet" utbrott nar inte pasen var bla men jag loste det med ett blatt spoke pa istallet, puuh, annars kunde det slutat illa nar han gick loss med bade saxar och lim. Jaa, sa efter lite pyssen dar var det dags att ga till baletten, spela lite football med T under tiden, nagra touchdowns och hans regler sa funkade det bra. Hamta L pa baletten och hem och gora pumporna, man kan ju tro att jag ar en naturbegavning med dom skillsen pa pumporna, hmm, eller inte, tur att barnen inte har sa hoga krav. Trekantiga ogon och nasa och en glad mun, thats it. Aven pumporna blev succe iallafall, om dom var speedade nar forladrarna kom hem och ville visa allt i gjort? JA! Om foraldrarna nagonsin berommer mig eller sa? NEJ! Haha, jaja, man ar ju bara anstalld. Kul osv. Jaja, laxorna fick vi gjort dom med och barnen blir battre och battre, riktigt kul att se hur fort dom faktiskt gor framsteg, ar det nagot man far berom for, att man kampar och sliter med deras laxor, att man kan sitta i en timma och dra streck mellan 1 och 40? NO WAY! Anstalld var det ja. oj deppig jag later nu men ibland blir man faktiskt lite lack, jaja, what to do liksom.

I got the flow in my legs idag iallafall, fullkomligt flog fram pa lopbandet, kanske overdriver lite da men det kandes otroligt bra idag iallafall, good music, good shoes, a lot of energy and a happy face. Livat var det pa gymmet ocksa, det var nagon football match, ingen aning vilka men folk verkade bli sjukt glada nar dom roda vann iallafall. Insatt tjej, nooo!

Imorgon blir det Haloweenfest pa Stanford Campus, och vi ar ju i USA sa utkladnad ar ett maste. Veronica blir Super Mario och jag hans kompanjon, vet inte riktigt vad han heter, grona klader har han iallafall, snygga kommer vi bli ocksa. Ska bli kuul att traffa annu lite mer nytt folk. Lordag ar jag oppen for forslag an sa lange sa vi far se var det bar av, kanske traffa Sanna, eller Melly eller Gina, eller Veronica, eller allihopa, vi far se var det bar av helt enkelt.

Nu MASTE jag hoppa in i duschen, sitter svettig och acklig med inpackning i haret. Ha det gott, pusshej!



pumpor, springa och nya människor

Amandas sammanfattning:
Steg upp: 09,40
Frukost: egen smoothieyoughurt på annanas och jordgubbar toppat med krossade linfrön, skorpa med blåbärssylt, knäckebröd med ost och en passionsfrukt, om jag njöt? Ja!
Jobba: pick up- lunch-naptime (SKYPE)- spanish class- village park- buy two pumpkins- frozen youghurt. DONE!
18.45- gymmet!
20.00- träffa Gina, Julia och Steffi på Nubi
22.30- hemma igen!
23.00- jag bör sova!
00.00- jag kommer sitta vid datorn
01.90- hallå, Amanda du måste sova!

Pusshej!
Ps. Min namnsdag idag (onsdag) tack Carina, Kusinmalin, Stefan och Sanna! ;) ni visste mer än jag!


Triple Ho show, Kate Perry och Los Angeles

Okej, efter att ha gatt igenom alla andra bloggar jag laser nu sa ar det dags for mig sjalv att blogga lite, jag har ju faktiskt varit lite smadalig pa det de sista, det kan jag erkanna. Bara sma fjuttiga inlagg om ingenting. Inte for att detta inlagget kommer handla om sa mycket da men anda. Tankte att detta anda skulle fa ta och bli ett langt inlagg iallafall, men bara for att jag skariver att det ska bli langt sa kommer det sakert inte bli det. Det ar iallafall lattare for mig att skriva pa datorn nu for nu ar mina langa naglar vack, sad but true, innan jul far jag gora nya igen, trivs ju som bara den i det. LOVE IT! Och ni skulle sett "besviken-minen" Stefan fick pa Skype nar jag visade honom att dom var borta. Nu bara korta rosa naglar kvar, tunna dessutom och lite smatt forstorda. Okej, mina naglar ar val i och for sig det minsta ni vill lasa om.

Lite kort om helgen har ni redan fatt hora, chill, soft och braaaa med goa vanner liksom, what to say just good.

Tankte att jag kunde dela med mig lite av mina planer da:


21 november Kate Perry konsert
13 december Triple Ho Show med Pitbull, LMFAO, Selena Gomez, Taio Cruz och Gym Class Heroes (jobbigt)
23-30 december SVERIGE
10-20 februari BESOK av pappa, Sara, Maya och farmor
17-20 februari LOS ANGELES
1-10 mars MIN ALSKLING PA BESOK!!!!

Och ja, sen emellan allt detta sa ar det manga turer till San Francisco, Haloween, fodelsedagsfirande, poolparty, goda middagar, skona stunder i solen, shopping, roadtrips och mycket mycket mer. Om jag har det bra och njuter av livet sa mycket jag kan? Ja det kan man val saga. Om jag alskar staden San Francisco? Ja, det kan man ocksa saga. Om jag alskar Stefan Lindqvist mest i varlden? JAA! Nu har man vart har i lite mer an tio veckor, alltsa mer an ett sommarlov och ja tiden borjar ga riktigt snabbt, men jag alskar att tiden gar fort, jag njuter av tiden har, tycker om att vara har, trivs bra men jag har sa sjukt mycket att se fram emot dar hemma med sa jag vill att tiden ska ga fort, att den nastan ska springa ivag for jag saknar min kara pojkvan nagot otroligt mycket, svart att beskriva for nagon som inte sitter i samma situation och som inte har samma kanslor for en annan manniska. Ni vill nog inte ens veta hur mycket jag tanker pa honom, ni kommer ju typ tycka att jag ar dum i huvudet for det ar typ som att jag ar helt besatt av honom, eller det ar jag ju da men. Och pa tal om honom liksom sa har ju vi vart tillsammans oficiellt eller iallafall, "facebook-tillsammans" i sex manader nu, ett halvar liksom, tiden gar fort nar man har roligt. Och sa bra som vi kanner varandra nu, nar man lever ett sant har liv tillsammans ar ju galet. Man kommer att prata om sa mycket andra saker som man inte hade gjort annars. Och jag alskar alla langa skypesamtal vi har tillsammans, tiden gar vansinnigt fort, just da, den timmen gar lite for fort, annars far tiden garna ga fort och rusa ivag.

Sitter har och skriver men det tar ju sjukt lang tid for sitter och blir spammad av Sanna och Veronica pa facebook samtidigt, smider haloweenplaner, spannande, eller ne inte spannande direkt men kul! Fragan ar ju bara vad jag ska skoja till det med och kla ut mig till, funderade ju stark pa en hot dog forst men sa kollade jag pa den igen och det ar ju sjuuukt ful, sjalva kostymen ar ju kul, men jag kommer ju se ut som en k*k i huvudet, sa kanske skippar det anda.Jag vill ju inte vara snygg men inte for ful heller, bilderna lar ju komma upp pa face och jag vill ju inte att Stefan ska fa skammas over mig, ni vet ju att han ar lite fjollig ibland, ni vet, typ inte vill svettas och sa och jag som jag sa till mamma, han har ju inte svetats pa tva manader nu... ;) Haha, stackars honom pa gymmet nu, det ar ju det enda ni kommer tanka pa nar ni ser honom nu, hmm och jag kommer fa sota for att jag skrev detta imorgon.

Jaa, men idag da, pick up the kids, stralande humor, detta gar ju bara battre och battre, visst dom ar lite gnalliga ibland, men halla det ar ju barn. Annars ar dom numera supergoa tycker jag, ja men shit nar jag tanker pa det sa ar dom ju verkligen det. Mina sma busungar, vi behovde bara lite tid med varandra, det tog dom tva manader att respektera mig men det var det vart. Sa idag har vi haft BAKE-DAY, gjort choclate brownies och choclate-chip muffins, GOTT! Succe blev det. Och halla, JAG lyckades med nagot i koket. Och sa himlans snygga blev dom med, hmm, eller det syns ju att det ar barn och jag som har gjort dom. Men med musik och tre glada manniskor sa gick ju det hela som en dans, bokstavligen talat. Sen blev det till att leka med lego och gora laxor, prata om respekt och hur viktigt det ar att samarbeta och dela med sig av sina saker. Ni vet att annars vill ju ingen leka med er. Till slut sa gick ju aven det som en dans.

En snabbis till gymmet, tjugo min pa crosstrainern och tjugo min springandes pa lopbandet, sen snabbt hem igen for att jobba igen, ja, en timme och en kvarts paus var det, snabbt till gymmet, duscha och sen back on track igen. Lite film for dom och jag gjorde tvatten och vips, nu sitter jag har, eller ja, jag har ju skrivit pa detta inlagget i typ en timma nu bara for att jag gor tusen andra grejen samtidigt, det gar bra nu, kompis det gar bra nu.Just det ja, fick sprungit in pa banken ocksa mellan jag handlat och skulle hamta barnen sa nu ar mitt bankkort i funktion igen tror jag.

Har kommer ett litet bildregn ocksa. Ha det gott, pusshej!


kalas, siri och bioooo

Släktingar och kalas här hela dagen lång, det var nice, lite lätt kaos ibland bara, men nice ändå, en heldag med hela deras släkt. Sjuuuuuukt god tårta, shit mannen, galet god liksom. Halva släkten där hade ju köpt den nya iphonen också så den fixades det ju och trixades det med endel, men det är ju sjukt! Efter att ha umgåtts med dom i sju timmar behövde jag göra något annat.

Varför inte åka in till san fran och träffa Sanna och Johanna, panoramal activity och kvällsmys i union square. Sköna människor träffar man på lite här och var!

Mer update imorgon, pusshej från en trött tjej!


Sunny days in california

Friday- efter jobbet tog jag och använde min kreativa sida och gjorde ett schema för nästa vecka, Haloween vecka ska jag och barnen ha, otroligt spännande, hmmm, eller inte, men det blir nog bra.
Väntade på emme, vi drog till affären och köpte mys och frulle till morgondagen. Åkte till mingalaba och köpte med oss mat, myste till det hemma hos mig. Satt och tjöta om ALLT i flera timmar, vi somnade nog inte förrän vid halv fyra.

Saturday- Och sov länge det gjorde vi med, lyckade till det med god frukost ute på altanen. Och vi stressade inte ett dugg, gjorde oss snyggare än när vi vaknade, sprängde nästan högtalarna och hade det nice i solen! Sen bar det av in till san fran, ops lite shopping och gött häng, senare middag och veronica kom och gjorde oss sällskap, trevligt!

Men vi fick inte nog av varandra efter det, åkte tillbaka till mig och lite frozen youghurt och frukt sen hade vi fått nog av varandra.

Sunday- lunch med familjen, jobba sen in till san fran och träffa sanna!

Ha det gött!! Pusshej!


Skaka rumpa

Föräldrarna är borta så jag och Lexie går loss på dansgolvet, musiken på högsta volym, shake some as and dance all over the floor! Söööötunge!


STOR SOL, kick it California!

Låg och drog mig i sängen läääänge imorse, en kall dusch för att vakna till liv ordentligt. Träningsvärk? JA! Stora blåsor på hälarna efter dom nya skorna? JA! På strålande humör? JA! Kommer det bli en bra dag? JA! Do I like California? JA! Älskar jag att det är sol idag? JA!

Fick reda på idag att jag är ensam till imorgon kväll eller kanske söndag, fattade inte riktigt men idag kommer iallafall emme och Sanna, myys på hög nivå. Laga mat, kolla film, chilla, softa och ha det gött liksom. Sånt där mys som man har hemma men som man inte är så speciellt bortskämd med här. Synd bara att mitt lösgodis redan är slut, ops! Annars hade det ju vart precis som hemma liksom. Imorgon drar vi in till San Francisco, twin peak kanske, eller bara strosa runt, första gången för emme där och hon vill som alla andra börja med shoppingen så man får ju ställa upp, jobbigt, nae!

Fick snackat länge med pappa idag, planerat lite inför när dom kommer hit, det bli iaf att jag drar till LA med dom en helg och kollar hockey, det kommer bli awesome! Ska bli såååå kul när dom kommer hit och får se allt jag upplever, hur jag lever, vad jag gör, vad jag får se och allting. Superdupermegajättekul! Långt ord det där.

Just det ja, ska bli asbra väder hela helgen! SCORE!

Ha det gött! Pusshej!


miniupdate

Ja, miniupdaten kom ju förut, sen har det hela rullat på i vanlig ordning liksom. Var även på middag i San Mateo med Philip, hans två systrar och barnen, ASGOTT! En japansk restaurang åt någon megagod kyckling. Philip fick ju bestämma mat till mig för menyn var på japanska så fattade nada, varför skriver jag ens att jag inte fattade något, det fattar ju ni om jag säger att set stod på japanska, men aja. Började ju käka med pinnar, funkade bra med kycklingen men sen kom jag till riset, då fick jag en gaffel, schyst! Mysigt var det och det går ju bara bättre och bättre med barnen, sköööönt!!

Oj, nu har jag glömt vad jag har skrivit, avbruten av telefonsamtal med Sanna. Jordbävning har det vart två gånger idag, people is going loco! Min dörr typ skakade massa nu på kvällen men jag fattade ju inte att det var den, haha! Men jaja, värre på East bay!

Nu har jag suttit med träningskläderna på i snart två timmar så dags att dra till gymmet nu kanske, oj, klockan är tjugo i tio, hurry hurry!

Rastlös tjej på bild! Biking till twinpeak i helgen kanske, way good! BYE!


Godmorning California!

Vakna-PW-frukost-gröt-kaffe-granatäpple-the voice och stor sol!


Bra dag stavas det

Okej, lets see. Tänkte inte blogga först men jag kunde inte somna nu så jag skriver några rader ändå. Tränade imorse sen tog jag bilen till burlingame och träffa Veronica, frukost på Copenhagen café, ägg och bacon, kaffe och färsk frukt! GOTT och BRA sällskap! Satt och tjöta i någon timme sen gick vi runt en liten sväng och hade det gott. Gick förbi Alys Grace som öppnade, fick goodiebags, gick ut igen.

Sprang in på Kohls innan jag skulle hämta T för att köpa nya träningsskor, men alltså hon i kassan var ju efterbliven och var sjuuuukt långsam så jag var tvungen att säga att jag får komma tillbaka, har liiite lätt bråttom. Men efter lunch gick jag ner med T och köpte dom, och 250 spänn fattigare men ett par snygga Nike skor senare var jag nöjd! Men kvinnan i denna kassan var ju ännu mera efterbliven än den andra, fattade inte ens om hon typ snackade med mig eller inte för hon kollade upp i taket när hon snackade, och fel gjorde hon, dom skulle kostat 69 dollar men jag fick dom för 34, jobbigt?! Nej, inte direkt.

Hade bara T idag för L var iväg med Philip hela dagen, så allt rullade på bra. T hade playdate hemma så tiden gick fort idag. Lite släktingar på besök på kvällen en sväng. Senare gymmet, testa dom nya skorna, GRYMMA! Ni skulle sett mig på bandet, bokstavligt talat flög fram...eller inte. Kollade in kylarna på gymmet, Celsius hittar man, woohooo! Glad tjej?! JAAA!

Skypat med min kärlek i en och en halv timma nu, göööötttt!

Okej, bedtime nu! Byeeee, California rocks by the way!


Vad händer?!?!?!

Jag vågar ju inte hoppa högt men hallå ungarna lyssnar ju på mig, vad är det som händer? Tar det två månader eller är det bara en engångsföreteelse? Hoppas det håller i sig, håll tummarna för mig. Lärt lilla L massa nya saker också, she is making progresss, hon har sin lilla bok där vi gör läxor varje dag, två sidor och shit vad duktig hon har blivit, nu klarar hon nästan allt utan min hjälp så på torsdag ska jag testa om hon kan göra det helt själv, och hon blir ju såå glad och nöjd när hon klarar det, mycket beröm får hon. T gör också framgång, nu lär vi oss att färglägga rätt nummer och det är svårt att lära en treåring att rita innanför linjerna men idag så blev ju hans rymdraket riktigt bra, efter några små utbrott så var han stolt tillslut. Mitt tålamod har nog blivit lite bättre det med så nu jäklar ska jag lära barnen ett och annat. Wish me luck!

Inget Skype idag, men ändå ganska skönt med en dag utan det, fick gjort massa annat istället, goodie!

Parken blev det på eftermiddagen med. Skön stund i solen, men sen blev det lite kyligt och ingen tröja hade jag, and guess why! Jag gjorde så min dörr till mitt rum gick i baklås, ops! Stod aslänge och försökte få upp den men no no, fick gå utan kofta. Kom hem igen, bestämde mig att nu jädrar ska jag få upp den men icke. Philip fick låsa upp den med en galge när han kom hem, och jag som inte ens visste att man kunde låsa den. Så kan det gå!

En löptur ute utan musik gick bättre än förväntat, trodde ALDRIG att jag skulle kunna träna utan musik, men så bra det gick, var ju ett tag sen jag tränade ute nu sen jag började på gymmet, men det var nice! Slutkörd i benen nu iallafall. Sitter barnvakt till ungarna nu i ett par timmar, dom kollar film och jag bloggar. Men nu när jag berömt dom så mycket så lär jag väl få ett helvete när jag ska lägga dom om en kvart, spännande!

Mer update imorgon! Pusshej, 65 dagar har jag vart borta och 65 dagar kvar tills jag kommer hem några dagar! Pusshej igen!


Bra morgonstart!

Goddagens allihopa!
En update från California, steg upp, sköljde ansiktet i kallt vatten för att inte se alltför trött ut, ändå pigg, tog bilen till Hillsdale för att träffa Veronica och Emelie, kaffe och frulle på Starbucks, massa tjöt, goooooa tjejer, solsken och njuuuta! Hann dock bara vara där en timma för sen var det jobb för mig. Shopping för dom.

Nu naptime, jag städar mitt rum lite, tvättar och känner att jag samlar på mig vuxenpoäng. En riktigt skön dag med bra väder, inga aktiviteter, ska vi skoja till det med att gå till parken?! Ja, fasen, go for it! Men jag tror vi kör en annan park idag, gray park har jag hört ska vara bra, lets drive there!

Pusshej!


olika manniskor, olika lander och paket

Kande mig bara tvungen att skriva lite snabbt om hur lika vi manniskor ar som ar fran samma land och hur olika vi ar i manga situationer med folk fran andra lander. Ja, jag far nog ta och rada upp det, vara likheter och skillnader.

Vi i SVERIGE:

-
Tar alltid kort pa var mat (tyskarna fattar inte varfor och inte jag heller)
- Tar ofta kort pa typ vara fotter i typ sanden (CHECK)
- Ar vana vid att ga lattkladda, men typ liksom ga runt i trosor och linne innan  man ska lagga sig, manniskor fran andra lander har typ full mundering pa sig.
- Vet vad ironi innnebar
- Ar SJUKT bra
- Har en lojligt ful accent pa var engelska
- Far sjukt mycket i vart land
- Ar dom enda som har gott godis
- Vi ar sjuuuuuuukt bra pa att kora bil om man far jamfora
- Det later som vi sjunger
- LIKHET mellan TYskland och Sverige: ordet ackligt
Skillnaderna mellan Vastkustbor och Stockholmare

- Vastkustbor vet vad tyken ar och hur kul det ar
- Stockholmare tror dom ar liiiite battre an alla andra
- Stockholmare kan inte uttala: kaviar, kex osv osv.
- Stockholmare anvander lojliga slangord som; lungan, burren, kbk
- Vi ar stolta over vara sparvagnar, Stockholm har T-banan, jaja.

Nog pratat om det, sammanfattar det som att Sverige ar fett bra pa manga satt och vis.

Today da, fick stort paket, ingen har kanske missat det.. fetaste godispasen och tre tidningar av min alsklingskille. TACKA OCH BUGAR for ont i magen, ops! Skype med honom, med syrran och med mammsen, effektivt var det ja. Gjorde ungarnas tvatt sen pick them up. Lunch-Naptime-Gymnastic and so on, rullat pa bra maste jag saga. Efter gymnastiken fick dom godis av mig och jag har aldrig sett dom sitta sa stilla och vara sa tysta innan, L trodde ju att hon var i himmelriket, succe stavas det!

Ja sen da, hmm, sushi, trana, skype igen, nu sadar ackligt matt pa godis, fan att man alltid ska proppa i sig for mycket, snart slut, fast ne, haha!

Imorgon blir det frulle pa Hillsdale med Veronica och Emelie, trevligt trevligt sen maste jag ju styra tillbaka hem igen efter det, borjar ju jobba sadar tidigt som vissa andra inte gor, glidare, fast ja, alla har vi ju olika sma "problem" i vara familjer.

Fundera fundera fundera, kommer inte pa nagot mera att skriva ne, far ta slut har. Just det ja, fick hjalp av Stefan att uppdatera min telefin med, ops, dar forsvann alla appar, men inte kontakterna, bilderna och allt annat, puuh!

Godnatt, pusshej! NU: Ensam mamma soker



Oj!

Nu kom alla bilder två ggr och fråga mig inte varför?! Fattar nada, men enjoy!


Pictures!

Okej, här kommer bilderna till mitt inlägg om min grymma helg nedanför! Pusshej lycklig tjej!


SANTA CRUZ och California levererar

AHHHHHHH, vilken sjukt bra helg jag har haft. NU kanns det ju pa riktigt att man faktiskt ar och bor i Kalifornien, men shit gor jag verkligen det?! Jaa! Jaa, helgen iallafall, kommer bara dra den i stora drag nu, kanske, kanske, kanske att det kommer ett mer ingaende inlagg om helgen imorgon for nu ar jag trott, eller egentligen inte astrott men jag pallar helt enkelt inte skriva om allt, det har ju hant sa sjukt mycket kul och jaa, goooa vanner, manga skratt, sol, skona manniskor och massa gott bara.

Okey, let's see!

FREDAG

- Roadtrip start at 8pm!
- Plattan i mattan, vi drar till Santa Cruz
- In pa ett Motell, vackert som bara den, eller?! :S
- Middag pa en beachrestaurang, torraste kycklingsalladen pa hela jorden, men den gick ner!
- Forsta olklunkarna pa tva manader, detta stavas GOTTTTT!
- Lite forkrok pa rummet, goo musik, gooa brudar och vin!
- Gjorde Santa Cruz downtown gator, ALLLA var hoga som fan.
- Polisen, the cop, stay calm, don't run, I say no more, OPS SANNA!
- Beerpong in a creepy house! Sunkigt?! Ja!
- Back on the motel, sleep well! Somna som en stock, godnatt!

LORDAG

- Godmorgon varlden, fresh girls.
- Frukostbuffe pa hotellet, jaa, ni kan ju se den ENORMT stora buffen pa bild pa facebook, SCORE pa den.
- Promenad langs Boardwalken, solen kom fram tillslut
- Chillidill pa stranden, NJUT varje minut.
- Lunch pa bryggan
- Capitola Mall, fotoautomat, 3sek Wifi.
- Tillbaka och gora sig snygg (ett tappert forsok iallafall)
- Dinner, gott snack, glass, gott snack, hoga manniskor
- SKRATT
-SKRATT
- SKRATT
-SKRATT
- Hangover!
- Slime, Melly gar in for det, Sanna kor mer lazy style med den.

SONDAG

- Frulle i Capitola Village, saaaa mysigt stalle
- Vackert
- Harligt vader
- Fick en ny van for livet, jag gav en dollar och fick en ny van!
- Glass, mysiga boutiqer, surfare
- Ja, men livet ar BARA BRAAA! Say no more liksom!
- Highway 1, VACKERT?! JAAAAA! Shit, oh my, beautiful!
- Half Moon Bay, typ!


GAAALET BRA HELG!!

Bilderna kommer i ett separat inlagg, efter detta, aven om ni kommer se dom forst da men, anda liksom. Men ALLA bilder far ni pa Facebook!

TACK: Melly, Melody, Gina, Annika, Tilda, Emelie, Veronica och Sanna!

Ha det bast, och ps. har ni inget for er sa dra till California, det ar fett bra, pusshej!


kärt återseende

Åhhhhh,fick träffa emelie idag, såååå kul! Men hur stört var det inte att träffa henne här, i USA, i Kalifornien, i Menlo Park?! Stor fet kram och jag kände mig nästan som hemma, stor betoning på nästan dock. Vi gick till ett café och chillade sönder, massa Au pairer träffas där på torsdagkvällar, trevligt värre, var nog uppemot 25 pers tillslut men det är ju tyvärr så att svenskar sitter tillsammans, tyskar tillsammans och så vidare, men men!

Dagen idag har rullat på i vanlig ordning. Skypa med min älskling, alltså seriöst det är gryyymt! Fan vilken bra kille jag har alltså, jag hade ju kunnat sitta här och skriva en hel roman om honom men ne, skippar det!

Galet varmt idag, skönt! Känslan av att man är i Kalifornien blir bättre då och bättre ska den bli i helgen, Santa Cruz får nio tjejer extra denna helg! Vädret har vi på vår sida så jag klagar inte.

Upp med tuppen imorgon, work all day! T är ledig från skolan så imorgon blir en låååååång dag. Ha det gött, pusshej!

Ps. Inget bloggande på hela helgen skulle jag tro, inte förrän på söndag, måndag för er skulle jag tro!


Jobbigt liv hej!

Hej! En heeeel helg i santa Cruz, nio tjejer, bra väder och ja, behöver jag säga mer, dessa bilder får tala för dig själv!

Ha det gött där hemma! Pusshej!


Ojdå!

Jaa, som inlägget innan så såg det ut när jag och bloggen inte var vänner, då fick jag mig ett litet spel men nu funkar det allt, gött som bara den!

Så igår var bara en normal day, jobb, träning and so on!

Idag var det frulle med Gina, en ny tjej från Sydafrika som jag träffade på familje aupair träffen, mycket go tjej! Vi satt och tjöta en timma sen gick vi runt lite i Burlingame och kollade runt så sjukt underbart väder idag! Mega like på den. Innan jobbet svängde jag in på en farmers market och köpte riktigt grovt bröd, sånt där nästan vakumförpackat ni vet, såå gott! Massa god sallad, frukt och nötter! Muuuums jaaa!

Sen var det då jobb, åhh vad jag älskar att jobba... Ne men det funkar! Fick gjort 20 pappersflygplan i olika färger till spanish class sen blev det basket i parken, jaa, att spela basket med en treårig pojke kanske inte är det lättaste, inte när han gör reglerna iallafall, do that, run there, NOOOOO, stop there, bla, bla bla... Hem-middag-Jessica kom förbi en sväng och nu ska jag iväg och TRÄNA! ska bli sjukt skönt!

Pusshej!

Just det ja, fick hänga med till min älsklings kyl igår på skype, ja, så ska den inte se ut när jag flyttar in!


Y

K


...

Saknar dig sa det gor ont! Inte hemlangtan men en STOR saknad! Alskar dig! <3


antligen, antligen och antligen

Sa ja, nu sa ska det bli bade langt inlagg OCH bilder. Jag har ju inte skrivit sen i fredags, too bad, men det var ju for att jag fick mig ett litet spel pa allt vad teknik heter. Eller ne vad fasen om lordagen hade jag ju redan skrivit, jag lag visst inte efter sa himla mycket, sa nu far jag beratta om gardagen, alltsa min sondag.

Blev precis "avbruten" av Emme nu, snackat med henne i tele i en timma, sa skont att hon ar har med! Vi hade MASSA att prata om! Hon bor ju typ tjugo minuter harifran sa vi ska traffas pa torsdag iallafall!

Frukosten igar blev en smoothie fran Jamba Juice och sen mot taget dar Tilda och Veronica hamtade upp mig i MEnlo Park for att sedan dra vidare till IKEA, sjukt nice vade och galet bra tjejer. Och pa IKEA i Palo Alto kande vi oss som hemma, dar kunde vi ga som stolta svenskar. Kottbullar, brunsas, lingonsylt och potatismos var givet och nej, jag har nog aldrig uppskattat det sa mycket som jag gjorde nu, sjukt jakla gott. Lite fladersaft till det och man var nojd. Strosade runt dar ett tag, storshoppade ocksa, fem vykort, Smaland, Stockholm, Norrland, Goteborg och Skane, dom sitter snyggt pa vaggen nu. Men sen, nar vi kom ut, "Bring som swedish taste hom" Ohjaa, tack! Knackebrod, skorpor, choklad och blabarssylt, LYX! Knackebrodet slar allt, skrotar deras ackliga vita brod, antligen! Just det ja, en parentes bara, fick paket av mamma ocksa, godis, rosenrot, lite hemlisar och nagra kort, TACK MAMMA! Efter IKEA trippen lamande vi av Tilda som skulle jobba sen drog jag och Veronica till Stanford-mall, skulle kopa trojor, men icke, den affaren bytte lokal sa det var stangt, skit ocksa. Sen drog vi en svang till Stanford College, jaa, jag kanske fett garna hade velat plugga dar, shit vad kul det hade vart och det var ju sa himla fint dar. Ja efter att vi dromt oss bort lite dar sa tog vi hennes lilla Mini Cooper till Palo Alto downtown for lite sushi och gott tjot, strosade runt och kollade lite haloween kostymer och hade det allmant gott! En braaa dag med braaaaaa tjejer!

Sen tankte jag det, varfor inte flanga lite till, gor jag ju alltid hemma so why not liksom, in till San Francisco vid atta, traffa SANNNA!! En banan och en smoothie pa Starbucks, massa gott tjot och sen bio. Dream House blev det, skitlaskig, hoppade till x antal ganger. Och jag och Sanna kan ju verkligen inte riktigt sluta stora oss pa att vi inte bor narmare varandra, vi kommer sjukt bra overens och har alltid kuuuul. Vi ar fran vastkusten bada tva och ar liksom on the same level, och vi bada vet vad tyken ar och vi gillar att vara det bada tva lite da och da, eller mest hon och jag star for dom dumma kommentarerna, men Sanna igar var faktiskt inte du heller sa himla smart, jag har redan glomt vad det var men jag vet att det var nat, fick mig att framsta som smartare! Jaa, sen var jag inte hemma forran strax efter ett tror jag.

Galet trott nar jag gick upp idag, pasar under ogonen nastan, L var ledig fran skolan idag och hon fick sin fodelsedagspresent av mig idag, kan vart darfor hon var sa snall mot mig idag. En bra dag med kidsen idag, nu nar deras mormor och morfar ar har sa tyr dom sig ana lite till mig och har mer respekt mot mig an mot dom, skont for mig. Skypade med min favorit imorse, och L var med, goooo tjej idag. Och vet ni vad, JAG, AMANDA JOHANSSON ORN sjong for barnen idag vid naptime, dom tyckte jag sjong braq och bara lag och lyssnade men jag ar ju glad att ingen spelade in for min sangrost ar inte den basta, det kan jag lova. Ingen rost man skryter om och helst inte anvander overhuvudtaqet, men shit vad gor man inte for barnen?!?!?

Okej nu far jag sluta, trott tjej har, slinter pa varenda tangent ju, pusshej!




far ju ryck

Ja, men faktiskt, jag far ryck pa denna blogg men har far ni EN bild, resten hittar ni pa face dar jag nu i protest gor ett album, pusshej!

himlans blogg men manga skratt

Ja, jag har forsokt publicera mitt jakla inlagg i snart ett dygn men utan framgang. Nar jag ska blogga fran telefonen kommer det bara upp felmedelande sa fort man ska publicera det, sa sjukt storande va och anda har jag tagit bort appen och sen laddat ner den igen, men jag och teknik gar inte alltid hand i hand. Och ja, nar jag ska publicra har sa kan jag inte lagga in bilder langre, kan handa att jag far lagga in bilderna en och en eller sa kanske jag faktiskt far ta och gora ett album pa facebook nu, kanske ar dags for det nu... Men nu dags att prata om gardagen. Borjade med att kaka havregrynsgrot, nya favoriten ar ju med kanel och rivet apple, sen prata med pappa en svang. Sen var det hamta, lamna, lunch, naptime, lamna, hamta, traffa Chris foraldrar som kom hit fran, oj redan glomt men jag tror det var Atlanta eller hmm, nagot pa A iallafall, kanske Arizona, typiskt mig att inte ha nagon aning och det ar tva vitt skilda stater. Atlanta tror jag. Ja, sen var jag klar for dagen, lite smatt irriterad pa vissa saker, men som sagt, har ska jag ju inte sitta och klaga utan har berattar jag om massa kul saker istallet. Och kul hade jag igar kvall, det kan man verkligen saga, verkligen hur kul som helst. Jag akte in till San Francisco for att traffa Sanna och vi gick mot San Franciscos Little Italy, saaa himla mysigt. Dit kom aven Emelie och Johanna sen och gjorde oss sallskap. En lang walk blev det dit. Heeeela Powellstreet med backar och hela kittet. Och ja, bor man i San Fran sa far man liksom " get used to everything", dar gar vi pa gaatan och moter ett gaypar, och ja den ena gick pakladd medan den andra gick helt naken, ja men det ar ju normalt och sa, mitt i smeten pa gatan, men seriost, vem gor sa?! Bade jag och Sanna stog hapna med oppna munnar och bah: Ohh, vad fan gor han?! Men ja, sa kom vi pa det att vi flyttat hit och da ar sant normalt. Karta och kompass var det som gallde for att hitta till stallet jag tjotat om sa lange, nar jag akte pa en rundtur har sa akte vi namligen genom dar och det jag kommer ihag var typ, lyktstolparna ar grona med italiens flagga pa och det ar supermysigt. Men ja, vi hittade det och de levde mer an upp till mina forvantningar. Vi gick aven forbi Apple Store och over heeeela fonsterna satt post-it lappar med fina ord till Steve Jobs pch massvis med blommor och tanda ljus sa vi tog ocksa och skrev varsin lapp. Och sen lag dar massa applen pa marken vid ljusen och blommorna och dom hade ett bett i sig ocksa, bade jag och Sanna samtidigt: " Men assa, varfor ligger det applen har" Tva sekunder senare tittar vi pa varandra och bah " Okej, det behover vi ju inte beratta for nagon" Man ska tanka innan man talar men tyvarr ar ju inte jag kand for det. Iallafall, val framme i Little Italy valde vi ut en mysig liten italiensk restaurang efter att ha blivit stoppade och medbjudna pa en drink av US Marine killar, men nej tack, vi ar bara 19 an och inga falskleg an. Varfor gick vi inte bara in och latsades som vi var dumma svenskar? En mysig och trevlig middag, hemmagjord lasange for mig, GOTT! Kvallen bjod pa otroligt manga skrattanfall och skona manniskor. Johanna tog ju priset igar iallafall, tillslut rackte det med att hon oppnade munnen och vi vek oss av skratt. Ja det var sa skont att fa skratta sa mycket. Ni vet det var sa dar gott sa man typ inte far nagon luft och man far ont i magen. Skona och dumma kommentarer. Ja men kort och gott sa var det en kuuuul kvall med varldsgoa tjejer! Men det var som vanligt lite labbigt att ga hem, aven om vi var fyra tjejer som gick genom stadens gator sent pa kvallen sa nar det kommer fram en person, tre centimeter fran ansiktet, hos som ett hus, varldens storsta pippiller och ar allmant aggresiv, ja da blir man ju liiite skraj. Sen att det ligger en uteliggare eller tva i varje horn gor ju inte saken battre direkt. Dom gar runt och drar pa hela sina hem, dom har typ en kundvagn med sopsackar, sovsack, massa kassar och ja dar gar dom och sover mitt pa gatan, pa en bank, i ett gathorn, eller i en trappa och man vill INTE ga ensam. Men ja tillslut var jag tvungen att aka fran mina goa vanner, dom ska till East Bay och jag West Bay sa taget hem sjalv, men vi ringer eller smsar ju ALLTID nar man kommit hem och det tar ungefar lika lang tid for oss att aka hem sa det ar skont. Ibland far den ena aka ensam, ibalnd far den andra. Vidare till idag, vi, jag, Rhayna och Sophie skulle akt till Gilroy outlet idag men sen var Sophie tvungen att borja jobba vid fyra sa det skulle vi inte hinna sa vi akte till ett annat mall, Great Mall. Sa dar fick man spenderat lite iallafall, lite underklader, traningsklader, ett par byxor, tva toppar och ett armband. Men Gilroy blir det en annan dag med Veronica och Sanna, da ska vi ga loss pa Conversen och jag ska infroskaffa mig ett par till traningsskor, dom har ju sa sjukt snygga sanna har och billigt som tusan, ett par Nike far du latt for 600kr och hemma hade du latt fatt ge det dubbla for en san modell. Snart ska jag traffa dom igen lite senare, men det blir en lugn, soft kvall, kanske bara lite film hemma, tjota och softa typ, chill! Imorgon aker jag till Palo Alto med Veronica och Tiilda for att besoka Sverige, IKEA! Ah, hoppas, hoppas, hoppas dom har kanckebrod, saknar det asmycket! Kottbullar lar det ju bli det med, men fragan ar om dom smakar som i Sverige, tvek pa den! Halloween var det snart ja, kostym maste inkopas snarast! Men nu ska jag dra mig, forst en dusch for jag har vart hurtig och tagit en svang pa gymmet ocksa, men med nya traningsklader gar det som en dans. Jag sitter har och gor styckeindelningar alldeles forjaves tror jag for det kommer nog bara bli en enda rora nar jag publicerar det anda skulle jag tro,skit ar det, varfor funkar det inte bara som innan for mig?!?!? Pusshej fran en glad tjej!

Wooow

Woohoo, vilket pass! I love it! Satan i gatan vad jobbigt! Men vilken underbart bra instruktör, vilken glädje hon förmedlade, hon var världsklass! En riktigt inspirerande person, kändes så himla äkta också, grym var hon! Wihoo! Jag fullkomligt älskade passet! Så min energi är fortfarande på topp! Även om barnen var kaos så har mitt humör vart strålande, gått med ett stort leende på läpparna hela dagen lång. Precis som man gör när man är nykär ni vet, när man absolut inte kan sluta le. Idag när jag gick till gymmet var det till och med så jag typ skuttade fram och skrattade. Grym musik med.

Nu fick jag skypat med Stefan igen också, och där var ännu mer glädje. Haha, han hade tagit två sömntabletter och dom började äna verka tillslut så jag tror inte han vet vad han snackade om tillslut, men jag fick mig många goa skratt igen! Jag saknar honom sååå! Han är ju så sjukt jäkla bra, tralalal!

Så ja, en braaa dag all over! Btw, träffade en asskön tjej på gymmet som bodde här så henne ska jag träffa snart. Och vad världen är liten ibland, hennes syster flyttade precis till sverige för att plugga och hon älskade Sverige, so do I! Hennes kommentar om Sverige, alla cyklar, fulla som nyktra, utelivet är asbra och alla ser ut som fotomodeller, haha!

Ha en skön dag! Pusshej!


BOOTCAMP!

Har hur mycket energi som helst, laddat Berocca och såhär ser jag ut innan ett Bootcamp pass, frågan är hur jag ser ut efter, återstår att se!


ska ta tag i mig själv

Okej, idag hände det, jag skulle testa min måttstock idag, mina jeansshorts, fy fan säger jag bara, jag drog ju typ sönder knapphålet för att få på mig dom, detta håller inte!!!!! Om jag fick ångest??? JAAAA! Alltså om dom har suttit slimmat innan så var ju inte det något emot vad dom gjorde nu, alltså shit. Nu har jag levt det amerikanska livet i två månader och ätit gott, tagit frozen youghurt, ätit cheesecake, smakat på kakor (ganska många), fallit för frestelsen, portionerna är större än hemma, mycket köpmat, ätit deras halvfabrikat osv osv.. Ja, ni fattar säkert! Men detta håller inte, jag kommer då inte må bra av det. Jag brukar ju alltid göra mig en bra frukost men sen så, ja, haha!

Idag iallafall, en supergod frulle, havregrynsgröt med rivet äpple och kanel (tack Stephanie) och en smoothie på mango, annanas och jordgubbar, muuums var det, en kaffe på det så var humöret på topp, för jag vaknade verkligen med ett strålande humör, ovanligt glad liksom, fram tills jag testade shortsen, men tuuuuur att jag gjorde det ändå. Haha! Så nu ska jag ju inte bara hålla vikten utan nu måste jag ju gå ner lite till samma som jag var när jag åkte, detta kan bli spännande.

För övrigt då, låååånga Skype samtal med både mamma och stefan, tummen upp på det. Barnen var kaoooooos! Drack ingefära te idag, det var gott! Ska köra kondition som fasen på gymmet snart. Ska köpa biljetter till Kate Perry imorgon med Rhayna. Måste köpa present till L som fyller 6 år på lördag! Ngt med Justin Bieber får det bli, ohjaa!


godkväll

Godkväll eller godmorgon, kalla det vad ni vill. Vad händer här, det börjar bli kallt ju, hallå jag vill gå i shorts och flip flop, nu är det långbyxor och kofta typ ju. Uhhhh, men jag gjorde framgång idag på två sätt:
1. Jag har stängt mina fönster
2. Jag åt frozen youghurt utan youghurt, tog bara frukt, det ni, fasen vad det tog emot.

Lite halvkonstig dag, men inte värt att skriva om. Som kompensation för det fick jag iallafall två lediga helger i rad, SCORE på den! Värt!

Blåst såpbubblor och haloween pysslat med barnen. Ätit goda stringbeans och tvättat. Tränat upp min kondition på gymmet. Köpt pumpakärnor och är törstig. Väntar på paket från mamma och funderar på vad jag ska klä ut mig till på haloween. Längtar efter Stefan och ger Filippa inredningstips. Blev lost i omklädniningsrummet när jag leta efter toan. Skypat endel och städat mitt rum. Borde duscha och hoppa i säng. Tar tag i mig själv och gör det. Ha det gött hej!


gooodmorgon!

Klockan är halv åtta påmorgonen och det är gaaalet kallt på mitt rum, båda fönstena i sovrummet och badrummet är iof öppna. Men jag ligger sååå skönt i sängen så jag har inga större planer på att stänga dom, kurar hellre in mig i täcket.

Filippa löste mina problem i köket igår med en otroligt pedagogisk och bra blogg, tackar vi för! Henne längtar man ju inte lite efter eller så.

Men nu ska jag ligga och dra mig ett tag till sen upp och äta gröt!

Pusshej


funderar på ett mission

Snabbt om idag bara, Skype med syrran, jobb sen träning! Ja, superduper snabb genomgång av min dag.

En parentes bara, L kom in till mitt rum idag och bah; " AMANDA, why is your room so messy, do you know what, you should clean it up, I can help you." ojdå, vadå stökigt, kolla mina bilder, så farligt är det väl inte?? Eller jo, jag får ta tag i det!

Men nu då, funderade på om jag ska börja med ett mission här. Alla säger att, verkligen ALLA att man går upp i vikt här i USA, all mat är ju sååå annorlunda men jag ska testa och se om man kan görs motsatsen. Gymkort har jag, tid har jag så nu är det bara att ta tag i maten, ORDENTLIGT! jag har vart här i snart två månader och jag har unnat mig både det ena och det andra så nu ska vi se, upp till bevis för mig. Kan ju hända att jag imorgon bah: äsch, fuck that shit! Men ne, jag ska testa! Kan man spendera ett år i USA utan att gå upp i vikt? Så imorgon får det bli att väga sig och sånt, håller aldrig annars på med sånt, tycker mest att det är löjligt men ja, jag har ju börjat läsa så jag kan väl ändra mig med andra saker med!

Ha en bra dag! Pusshej!


en puss till alla där hemma!

inlagget ar nedanfor!

har egentligen redan vart duktig

Jaa, men faktiskt, lite av vad jag gjort idag har ni ju redan kunnat lasa men lite mera update skadar val aldrig. Efter frullen och min besvikelse borjade molnen komma och det borjade nastan bli lite sma kyligt, langbrallor pa. Och ja, sen kom faktiskt regnet, forsta gangen det regnar sen jag kom hit, men jag tyckte det vara ganska sa skont faktiskt, lite sma mysigt sadar. Hamtade barnen och dom var ovanligt lugna idag, jag skyller pa vadret, det maste ha paverkat dom. Off till gymnastiken, pa med gummistovlarna, efter att ha statt i ko ett litet tag for det var en bilolycka sa kom vi lite sent till den, men det gjorde ingenting, absolut ingenting, haha. Det kandes verkligen som att alla var lite sadar halvnere idag. Tank om folk i Sverige hade blivit sa deppiga sa fort det regnade, da hade det inte vart roligt. Efter gymnastiken akte vi till biblioteket och jag laste lite bocker for L och T, good way to learn more english for me. Slog ihjal en timma dar sen slutade jag nar vi kom tillbaka, weeey! Lite Facebook och snack med mammsen och sa sen drog jag till gymmet och fick svettats ordentligt ett par timmar, skont som bara den, oh jaklar i havet vad mycket folk det var, varenda maskin ar ju typ upptagen och det ar ju inte som hemma i Stenungsund att det finns sex crossmaskiner utan har finns det sakert 40 stycken, galet och nastan varenda upptagen. Nu maste jag bara kopa ett las, chansade och la in mina grejer utan las idag, det fick bara eller brista och det brast inte, skorna stog sa fint kvar dar nar jag var helt slutkord, hade nog inte ens orkat reagera om dom var borta nar jag kommit tillbaka, sa trott var jag, men skont som tusan ar det. Rensa huvudet och fa mera energi. Traffade Svenja en tysk au pair pa gymnastiken och det blir nog en tripp til en outlet pa ordag, trevligt! Och troligtvis IKEA pa sondag! Ja da var nasta helg planerad den med och det ar bara mandag, om man ser fram emot helgerna?? Ja, det kan man val saga. Nu ar det 80 dagar kvar tills jag kommer hem pa besok och jag har vart borta i 49 dagar, alltsa 7 veckor och da aterstar det 11 veckor, snalla ge mig cred for mina utrakningar! Ha en bra dag, pusshej!

höjden av besvikelse

Fick en lapp hem att jag fått paket, hoppade in i bilen av hög förvantan, vem kan ha skickat paket till mig, sååå spännande. Så kommer man och hämtar det, öppnar det i bilen, så får man sex checkhäften, fml! Där har ni höjden av besvikelse idag!


frulle på crepevine

En mysig frukost i solen med Sophie och Nora började jag dagen med, hääärlig start på denna veckan!


bilder till inlägget

Fortfarande inga stycken och kan inte lägga in bilder från datan så inlägget är neranför!


facepainting, ccf och mandlar

okej, det har vart lite sisadar med bloggandet denna veckan, det dar med blogg i mobilen kanske inte var sa bra for mig, da kommer inte mina dagliga updates som dom brukar, men har kommer ett. Idag da, gick upp vid halv nio, frulle pa det med L, hon var pa stralande humor och jattego, fortsatt med det tack! Stack till gymmet en svang och spenderade en timma da, sa himla skont! En dusch och tva snabbis skypetime med mamma och sara. Lunch med familjen, alla var pa bra humor idag sa tummen upp pa det. Sen var det da dags att aka ivag till Redwood City med familjen for att aka pa International Family Day med alla au pairer i omradet, en trevlig tillstallning i parken var det. Massa saker hade dom ordnat. Det var facepainting, ice-cream truck, en man som gjorde ballongfigurer, man kunde gora halsband och armband, gora pumpkin cookies, det fanns en fotograf dar sa man kunde ta familjebilder och "vimmelbilder", finest.se nasta! OHJA! Traffade massa nya tjejer, den enda jag kande sen innan var ju faktiskt Melody, sen bara massa nytt trevligt folk. En supertrevlig tjej fran South Africa och hon hade ju seriost skonaste hostdaden ever. Skrattade bara han oppnade munnen. Ja efter den tillstallningen slappte familjen av mig vid barten och jag drog in till SF for att traffa massa svenska tejer for middag pa CCF. Och sa fick man ragg pa taget, fy fan. En jattejobbig indisk man. Uhh, han var creepy, blev bjuden pa middag pa tisdag men fett mycket nej pa den, jag passar. Tyckte ana det var lite obehagligt nar han kom och satte sig vid mig, beromde mina naglar, tog min hand och ja, uhhh, vissa manniskor forstar inte riktigt kroppssprak och granser. Men tillslut fattade han nog nar jag sa att nu vill jag lyssna pa musik sa da gick han. Tur att man inte ar helt ensam pa taget. Som jag sagt innan har, manniskor av alla sorter finns det ju har. Ja, sen da gick jag till Macys dar jag motte upp Veronica, Ellinor och Erica, sen kom Emilie ocksa och vi fick bord, bestallde och sen kom resten av ganget, Emelie, Sanna och Sandra. Atta tjejer pa CCF och det var mycket trevligt! Men alltsa, jag och Sanna var dom anda fran vastkusten och vi ar ju dom enda som vet vad tyken ar, halla det vet val varenda manniska, men ne, tydligen inte. Matta och belatna gick vi vidare till ett cafe och tog en kaffe. Toan dar var katastof sa en snabbis in pa Westfield och sen taget hem, company med Veronica, BIG LIKE! Svangde in pa Safeway pa vegen hem och fick kopt mig lite mandlar for min mandelsmoothie imorgon och ett par tidningar. Laste i min ToppHalsa tidning jag fick av farmor om den dar mandelsmoothien och dar fanns en hel san veckomeny sa jag ska forsoka ta och testa den denna veckan. Spannande! Imorgon blir det dock frulle i Burlingame med Sophie fran Tyskland sa det spricker egentligen direkt men kollade deras meny och man kan fa farsk frukt sa far nog kora pa det, no pancakes! En sak som ar sa himla skont med detta jobbet och att man bor har ar att nar man ar ledig, da ar man verkligen ledig, du har inte ett enda krav pa dig. Det ar sa otroligt skont. Du maste inte gora nagonting, darfor gor man verkligen bara saker som man gillar och tycker ar kul. Du tranar, traffar skona manniskor, gar ut och ater, traffas for en kaffe, aker pa sma roadtrips, tar lite minisemester och njuter av livet i USA, shit vad man har det bra egentligen. Aven om jag uppsattar vad jag har dar hemma hur mycket som helst sa uppskattar jag ocksa detta jattemycket och jag tycker det ar superkul aven om jag langar jattemycket efter er dar hemma. Men jag ser inte detta pa samma satt langre. Jag ser detta som en resa dar jag far ovarderliga erfarenheter, en resa dar jag kan forverkliga flera drommar, en resa dar jag far lara mig mer om mig sjalv, en resa dar jag far traffa oerhort mycket nya manniskor, en resa jag aldrig kommer glomma och en resa jag aldrig kommer angra. denna resan kommer att gora mig starkare och mer sjalvstandig. Nu ar det dags for en ny vecka med nya utmaningar och massa traning ska det bli denna veckan, KUL! Ska testa pa nya pass och imorgon blir det Yoga med Ally! Nu ska jag lasa lite i mina tidningar och se om det ar nagot att ha, hope so! hejhej!

blogga var det ja

Just det ja, ne kanske inte är någon riktig bloggare, jag glömmer ju av det, ops! Men rätt som det är så kommer man ihåg det. Nu ligger jag nerbäddad i sängen, skönt men inte så speciellt trött faktiskt, så gäspade jag nu bara för det.

Men ah, denna dagen då, grötfrulle, snabba mig till tåget, Sanna stressade mig så jag åkte i myskläderna, flip flop och solbrillor, älska vädret! Väl framme åkte vi till ett collage för att spela tennis, på med träningskläderna och snöra på skorna. Emelie och Sandra kom och vi var mer än redo för tennis, men ne, där fanns inga rack att hyra eller låna, off till nästa college, där visste ingen något!

Mot whole foods och köpte frukt och sushi, till parken och chillade lääänge! Solen sken och vi hade det trevligt. Pratade om allt och inget! Hur kommer man vara när man kommer hem igen, kommer man göra som här, som folk gjorde när man var 14 och bjuder in sig själv? Här hittar man ju nya vänner och kompisar nästan varje dag. Finns det ens några snygga amerikaner? Nope! Det svaret kom vi fram till snabbt! Inte i San Franciso iallafall, jag har ju lovat sanna att hitta en snygg surfkille till henne, satsar på att hitta en till henne i santa Cruz. En bra dag toppade jag med jobb kvällen lång. Dock inte alltför jobbigt idag, mest film och middag.

Måste bara berätta om dessa förbannade rödljus, när jag kör till spanish class i burlingame tar det ca en kvart, men det hade lätt kunnat gå på halva tiden, jag gör inte en endaste sväng på heeeela vägen, bara rakt fram förutom när jag ska svänga av, ( en vänstersväng utan rödljus) och på min raksträcka där är det 13 j*vla rödljus och det är inte ens fyrvägskorsningar utan bara en utfart, hallå, thats not make sense! Jag lovar att det är ett rödljus varje 100 meter. Amerikanare älskar sina stopplikter och sina rödljus, inte jag och särskilt inte när man har bråttom!

En annan grej, när jag går till tåget så måste jag gå över en väg och man måste ju vänta på grön gubbe, men ja, vägen jag ska korsa är åtta filer och jag räknade hur många sekunder man hade på sig att korsa vägen för jag tycker alltid det går sååå snabbt, och fyra sekunder, hallå! Det är ju löjligt det med. Dom är lite konstiga här ändå!

Okej, nu ska jag sova! Pusshej!


klockan är mycket

Ja men precis klockan är mycket, jag ska upp tidigt imorgon och jag har inte tagit några bilder ikväll, men en urdålig video har jag spelat in men den får ni ta del av imorgon.

Jag har haft en mycket trevlig kväll och humöret är på topp men ja, bloggandet och jag går till sängs nu. Imorgon får ni läsa om nya människor, mina rödljus anfall och lite annat, så people dont miss it!

Bytte bakgrunder på mobilen på tåget, det kan ni ju få se i och med att jag inte tog några pics, inte en endaste liten bild, bad av mig!

Imorgon blir det poolen, tennis, lafayette, kaffe med Melly och sen jobb!

Peace out och pusshej!


waiting

Free wifi i westfield då väntar man här. Har en svag känsla av att det inte kommer bli sushi i parken, det är redan mörkt och det börjar bli kallt men vi får se vad dom andra känner för. Snart kommer Sanna och då möter vi upp två andra tjejer så får vi se vart det bär av. Musiken i bilen idag var ju iallafall det närmaste ett slags uteliv jag kunde komma idag, men jag hade två små crazy kids där bak som aldrig sviker mig i bilen, hack i häl dansade dom loss!

Ha det gött, hej!